torsdag 15 januari 2009

15 jan Laura-dagen

Tack för alla er som gratulerat mig på namnsdagen idag:-) Dagen började såhär;
Molly låg redan vaken när mamma vaknade, låg stillsamt jollrande å släppte en å annan fjärt. Den ena fuktigare än den andra, vilket gjorde att mamma var tvungen att lämna den varma goa säng som hon så trivdes i...

Idag har vi hälsat på Mia en gammal klasskamrat till mamma som oxå fått en liten bebis, en grabb som är 1 månad äldre än Molly. Wincent var ett riktigt charmtroll som kunde ta sig fram med hjälp av händerna drog med sig hela sin kropp, han ställde sig i kryp-position men hade inte kommit på hur man flyttar armarna än...Han gillade mat och åt bra. Han verkade vara en lugn kille som klarade av att roa sig själv å hade fasta rutiner för mat å sömn i egen säng... lite avis!

Molly kräver 99% närvaro å helst uppmärksamhet oxå! Hon har inga direkta rutiner, mamma försöker natta/mata på tider men det har totalt faljerat! Jaja hon blir nog vuxen tid nog ändå med det hade varit skönt med en skalman som hade mat å sovklocka, men den modellen var väl utsåld när vi beställde tillökning. Molly har börjat få smakportioner av gröt på morgonen sen ngn dag, lika så fick hon det idag... strax innan vi åkte till Mia. Efter en slingrig väg till Mia så lyckades Molly strax innan vi var framme få upp all gröt på klänning, overall å mössa!!! Vi hade som tur ombyte med oss men ingen annan overall, det gjorde att vi inte kunde ta en promenad med Mia när Molly var så trött och kinkig men hon däckade i mammas famn efter lite gråt...
Mia var snäll å lånade Molly en filt å mössa så hon inte skulle frysa i bilen på vägen hem. Vi får ta igen promenaden en annan dag å fr o m nu ska vi ha en extra overall liggande i bilen om det skulle ske fler olyckor i framtiden.
När vi kommit hem fick Molly potatis/blomkålspuré samt aprikospuré, potatis/blomkålspurén faller verkligen inte Molly i smaken.. idag blandade mamma ut den med lite bröstmjölk för att få rinnigare konsistens men det hjälpte inte!! Aprikosen var dock inga problem... Efter maten däckade Molly igen så mamma passade på att lägga henne i en overall å ta promenaden som hon så längtade efter. Molly låg å sov så tungt i vagnen så promenaden blev extra lång via hyvleriet och påtorp oxå utöver kyrkrundan... kunde gått lite till om vi inte lovat att komma förbli farmor å om det hade varit lite ljusare oxå. Molly charmade FF/FR som vanligt å farmor kom med namnsdagspresent från sig, farfar å Molly:-) Efter fikat hos farmor å farfar så åkte vi hem, för att ta oss vidare till återvinnigsstationen å slänga skräp. Fick med allt somkunde fraktas med bilen, men vi får ta en runda med släpkärran med. Molly däckade i babybjörnen medan mamma slängde skräp, så hon var lätt nattad idag när vi kom hem. Mamma passade på att gräva lite i pelletsförrådet, duscha å tvätta oxå, å medan tvätten gjorde sitt passade hon på att plocka ur diskmaskinen som hon startat innan hon åkte med skräpet å plocka i det som inte fått plats samt passa på att diska alla bröstpumpstillbehör oxå.
Så nu när tvätten är upphäng, Molly matad igen å mamma fått i sig lite kvällsmat kan hon nöjt konstatera att hon både varit social å fruktansvärt effektiv!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar