onsdag 26 augusti 2009

25 aug

Idag var schemat fullspäckat. Efter en massa telefonerande gick jag och Molly, tillsammans med hennes kompisar Linnea och Julia till lekparken. de tre små liven tultade runt en hel del (eller ja, åtminstonde Julia och Molly, Linnea är lite mer skygg med att visa sina kunskaper). De gungade och åkte rutchkana. Vi provade att sätta Linnea och Molly i samma babygunga, och det gillade de skarpt. Efter en stunds lek och en fikastund så tog vi den ordinarie promenaden. När vi kom hem lagade jag och Molly lunch, innan vi åkte till läkarstationen. Det var dags att kolla upp Mollys långdragna hosta. De gick jättebra, hon köpte t o m att vi tog prover på henne. Dock visade de inget särskilt, och lungorna lät rena, så det verkar bli till att bara avvakta tills hostan försvinner va sig själv. När vi ändå var i krokarna så gick vi in på folktandvården för att kolla hur planeringen låg med Mollys första tandläkarbesök. De visade sig att de hade en ledig tid redan i morgon bitti klockan tio, så den nappade vi på.

När vi kliver ut från tandläkaren ser vi L:s gula bil. Det visade sig att hon planerat att handla lite efter skolan, så vi gjorde gemensam sak. Efter detta åkte vi upp till farmor och farfar för en fika. Vi bad de sitta barnvakt en stund, och så begav vi oss ut i skogarna på jakt efter mer svamp.
Den här gången gick det bättre, på det tredje stället vi stannade på hittade L en hel del kantareller, ca 4 liter. Jag sprang på lite trattkantareller, ungefär 4 dl små rackare.
Vi avslutade vår skogpromenad med att L hoppade över en bäck på det mjukaste stället, och geggade ner ena foten hyfsat rejält. Detta tog hon med ro, efter alla svampar vi hittat.

Nöjda och belåtna begav vi oss hemåt och hämtade vår dotter. Kvällen tillbringades med att rensa svamp, nackdelen med att faktiskt hitta något...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar