onsdag 2 september 2009

2 Sep

Idag vaknade vi vi 7. L och Molly gick upp, med mig i någorlunda släptåg (läs 10-15 min). Vi han prata en stund innan L åkte till skolan. Framåt halv tio var Molly riktigt trött och kinkig, så vi packade ihop oss och begav oss på en tur runt omgivningarna i bilen, för att sedan möta Linnea och Martin på djurparkens parkering vid tjugo över 10.


Vi strosade in med två glada småtjejer, och gick raka vägen mot sälarna som skulle få mat. Det visade sig att de bytt matningstid denna veckan, så nån sälmatning såg vi inte röken av.


Vi gick tillbaka till barnens zoo, så att tjejerna kunde få klappa lite getter och grisar. Molly var i sitt esse, och sprang fram och tillbaka där inne. Efter en stund tröttnade de båda och satte sig och gav varandra stenar och grus. De var så söta så. När vi satt där blev vi helt plötsligt jätteintresssanta för djuren ( de var antagligen inte vana att någon satt stilla där inne), så helt plötsligt hade vi massor med getter som gick runt oss, ville bli kliade och försökte äta upp mitt nyckelband.




När vi lekt klart började klockan närma sig lunch, så vi gick upp till savannrestaurangen och åt lunch alla fyra. När vi var mätta och belåtna gick vi en sväng förbi aporna, tigrarna och lejonen. Årets lejonungar var inne, så de tittade vi på en stund, fast Molly och Linnea var mer intresserade av deras mamma, som antagligen saknade sina ungar och strök fram och tillbaka framför utkiksfönstret.


När klockan närmade sig två, var Molly och Linnea med för den delen, jättetrötta, Linnea somnade i sin vagn, och Molly han jag knappt spänna fast i sin bilstol innan hon sov.

Med en sovande Molly så åkte jag upp till Carl Lamm och hämtade Lauras bröllopspresent, en Ricoh R10 digitalkamera.


Hon är bra svår att köpa presenter till min lilla fru, men foto är hon riktigt intresserad av och vi behövde en liten kamera som man kan ta med sig då vår vanliga systemkamera på närmare 2 kg är lite otymplig i vissa situationer, även om den tar fantastiska kort...

När vi väl kom hem så fick Molly lite mat innan L kom hem. Kvällen tillbringade vi först ute med att stryka två lager schellack på kvistarna som lyste igenom färgen på friggeboden, och sedan pula lite med gräsklipparen som bara driver när den själv vill. Farmor och farfar kom ner och hjälpte till med gräsklipparen och stannade på pannkakor. Molly avslutade deras besök med att gå och sätta sig på huk i köket och bajsa på golvet (hon skulle byta till pyjamas och gick blöjfri). Hon är så söt, speciellt med tanke på att hennes potta stod ca 1 meter från stället hon bestämde sig för att bajsa på... ;-)

När de åkte hem så gick L och Molly och lade sig och somnade båda två. Jag satt uppe och tittade på film och gjorde kladdkaka till i morgon då vi ska fika med föräldragruppen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar