onsdag 18 november 2009

NOVEMBER!!!

Hej på er alla som suktande spanar på vår blogg, och som känner besvikelsen var dag som den inte uppdaterats. November har kommit och gått, och det har också mina tankar om denna blogg gjort.

Vad har då skett denna mörka regniga månad? Molly har vuxit upp och lämnat sin spjälsäng bakom sig och sover nu i en barnsäng med inte-trilla-ur-bräda. Detta gör att hon numera kan både ta sig i och ur sängen själv. Skrikandet när hon vaknar på natten har nästan helt ersatts av ropandet efter "Dada" (hennes ord för pappa)! Hon har numera 10 tänder och fler är påväg. Hon förstår hur mycket som helst och är för det mesta ganska lydig. Fortfarande fascineras man av hur "betraktande" hon möter sin omgivning, man kommer ganska ofta på henne med att bara stå och titta på t.ex. andra barn och deras lekar. Hon tycker numera om att måla, och när vi är på Öppnis så är docksulkyn det roligaste som finns. Hon pratar enorm mycket, men det hon säger finns det ingen som förstår. Dock "berättar" hon gärna vad hon vill med gester och uttryck som gör att hon ofta får fram vad hon vill ha sagt. Hon har också upptäckt glädjen i att killas, och går numera och lyfter på tröjor, byxben, fötter och liknande för att killas lite under dessa. Då gäller det att skratta oavsett om det kittlas eller ej ;-)
Hon orkar numera också gå nästan hur långt som helst, speciellt om hon har en docksulky att knuffa på...

Vad jag förstått finns det ni som undrar vad Molly önskar sig i julklapp, och hela familjen har gnuggat knölen. Vi har till att börja med konstaterat att det finns en del saker som vi har mycket gott om: För det första så växer hon så långsamt, så våra kläder växes aldrig ur, vilket medför att detta är något vi har mycket gott om. Även nallar och leksaker är saker hon har gott om...

Vi har däremot kommit fram till att detta är saker som hon gärna skulle vilja ha:
Barngitarr I trä från Kalikå i olika färger
Musikinstrument (helst inga plastiga som bara låter skit, utan hellre då något som låter fint)
Briotågbana
Cd-radio (en liten som hon kan ha på sitt rum att pilla på)
Duplolego
Leksaksdator (väldigt gärna en från Mumin, eftersom den är på finska och Molly kan behöva lära sig detta)
Ritstativ från Ikea (lite tidigt iofs, i och med att hon knappt ser vad hon ritar på detta)

1 kommentar:

  1. Det var på tiden med en uppdatering =D
    keep up the good work nu då!
    kram Ida

    SvaraRadera