tisdag 16 februari 2010

Fettisdagen!!

Jag älskar semlor... och det går inte riktigt ihop med LCHF. Jag passar på att frossa i detta "godis" då det handlar om att leva också. Idag blev vi bjudna på Semlor från Trandareds bageri hos svärföräldrarna som fått bra betyg i BT. Kan det verkligen vara sån skillnad på Bullar med mandelmassa och grädde? JAAAA!! Gud vilken himmelsk upplevelse, mjuk fluffig bulle med krämig, rinnig lagom söt madelmassa med en god grädde. Enda nackdelen var att semlan tog slut så fort.

Nu har jag bara en semla från City som väntar, undrar hur den kommer att smaka efter denna himmelska upplevelse, innan tyckte jag ju att de var ok med lite för söt och seg mandelmassa.

Gårdagen var en hektisk dag. Jag och Molly började med ett besök på öppnis, sen ett besök hos farmor. Där Molly lämnades för att jag och pappa kunde åka på Bio tillsammans strax efter att han sovit tillräckligt efter sitt nattarbete; Bion rundades av med liten runda förbi Joel/Joelinas slutrea innan jag klämde ett par våfflor hos svärföräldrarna sen det var dags att åka till jobbet för att gå på nattmöte i ett par timmar. För att åka hem i mörkret och landa hemma i soffan och slöa ngn timma framför TV:n innan det var dags att gå och lägga sig. *Pust*

Biofilmen vi såg var Avatar, helt underbar. En absolut köpefilm!!

Idag har vi förutom klämt Semlor hunnit städa och ta en sväng om öppnis också, välbehövligt. Ska se om vi hittar lite tid för att tvätta bilen imorgon.

Molly har nog börjat komma i en utveckling av sin personlighet och veta vad hon vill... även kallat trots. Hon testar gränser och håller på yl och bebisgnäller när hon inte får som hon vill. Hon försöker slå efter mig och kan sätta sig på golvet och böla. Hon kastar saker och sölar ut mat/vatten medvetet. Vad gör man?! Jo mkt tålamod, humor och tid går åt för att avleda. Det blir lätt mkt Nej, lägg av, du får inte, ajabajan annars... det blir nog mkt av den varan ändå men vi gör vad vi kan för att minska på det iaf. Har ju läst på lite om trots så att tålamodet ska stärkas... Growingpeople skriver så fint att Trots

Trots - barnets eget sätt att rådfråga omvärlden, att förstå, lära sig och bli mer självständig.

Barn utvecklas hela tiden och ibland i ett mycket hög tempo, de "trotsar" opponerar sig och markerar sin självständighet. Barn "trotsar" i olika perioder av livet, kring två-årsådern, sex-årsåldern och i tonåren. Trots är nödvändigt och bra, det leder till en utveckling hos ditt barn
Trotsåldern handlar mycket om att kunna hantera motstridiga känslor. Ditt barn har insett att det finns olika viljor, min vilja, mamma och pappas vilja och kanske fröknarna på förskolans vilja.
Eller ..... föräldrar blir trotsiga och låter inte barnet få det utrymme som han eller hon behöver för att försöka själva.

Tro nu inte att Molly är helt hysterisk hela tiden, utan det lyser igenom emellanåt. För det mesta är hon en glad och snäll tjej som kramas och pussas mest. Tar gärna i handen för att hon vill leka, både mamma/pappa och andra barn. Hon gillar att åka ruschkana, dansa och lyssna på musik. Men det är inte lika självklart att låta henne härja runt själv med tanke på att hon kan knuffas och vifta till andra ibland. Numera har ju även Molly återtagit nappen för korta små stunder, tror att hon känner att det är en trygghet allt mer, trodde ju tidigare att det bara var för lek innan. Har nog visat nappbilden innan men den visar verkligen känslan över att inte alltid få igenom sin vilja, inse detta och trösten(nappen) och så den busiga glada Molly.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar