torsdag 9 oktober 2014

TVT

Många månader har gått sedan senaste inläggen, men lusten eller viljan för att blogga har varit obefintlig. Men kände just idag för att skriva ett inlägg.
Har sedan Matilda kom haft besvär med att jag läckt urin vid kraftigare ansträngning framför allt löpning, hopp samt har det varit urjobbigt att vara förkyld med hosta och nysningar...
Har gjort knipövningar efter konstens alla regler, gått ner i vikt och blivit vältränad med bra magmuskulatur med hjälp av crossfit. Men besvären har ändå fortsatt. I februari sökte jag VC för diffusa buksmärtor som jag haft en tid, då passade jag även på att lyfta min inkontinensproblematik. Efter diverse undersökningar fick jag en remiss till gyn-mottagningen och besök hos inkontinenssjuksköterskan för Tena-skydd. Buksmärtorna förblir olösta... kanske IBS trodde doktorn. Lr om det min laktos som spökar igen...
På gyn gjordes ytterligare undersökningar och jag skickades hem för att göra mätningar, väga bindor efter ansträngning. När väl den mätningen va klar och inskickad så fick jag brev hem om jag var aktuell för en TVT-operation. Tennsion-free vaginal tape. Operationen utförs vaginalt och ett permanent band placeras under miduretra som stöd. Operationen tar 30 minuter och utförs i lokalbedövning med lugnande medel. Ingen trevlig operation i sig men hoppas att slutresultatet ska bli toppen.
Opererades 6/10 på morgonen, och efter att bedövningen hade släppt hade jag ganska ont på kvällen, speciellt när jag kissade sved det en hel del. Tog alvedon samt Ipren kontinuerligt men det hjälpte knappt. Smärtan hindrade normal rörelse och jag var trött under dagen och sov mkt under omgångar. Till kvällen tog jag Citodon och Ipren och sov hela natten. Kände inte mig kissenödig alls under första dagen men gick var tredje timme med resultat ändå. Både smärtan och svedan vid miktionen var bättre dag 2 och jag kände mig kissenödig, dock fortfarande öm och stel i ljumskar och underliv.
Dag 3 allt börjar bli mer normalt och äntligen fungerar avföringen också. Inte så lätt när det är om omkring den regionen. Behöver fortfarande smärtlindring. Var med i Boxen och suktade efter att få träna men än så länge är det verkligen inte aktuellt.
Dag 4 Provar att vara utan smärtlindring vilket fungerat bra, mest öm vid förflyttningar men även det har blivit bättre. Längtar efter att få prova om ingreppet gjort det den ska! Är lagom rastlös i kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar