tisdag 18 augusti 2009

18 aug

Idag vaknade hela familjen vid 7.40, och efter frukost smet vi in till stan för det planerade djurparksbesöket. Molly höll på å somna i bilen, men gick in i andra andningen innan djurparken... Vi siktade direkt på bondgården (med en kort visit hos flamingona först), och kunde snabbt konstatera att intresset för getterna och grisarna helt klart vuxit under säsongen som gått ;-)

Vi stannade och tittade på tvättbjörnarna, pingvinerna och älgarna och gungorna innan vi åt lunch hos sälarna. Molly började krokna så vi strosade via aphuset och savannen mot bilen, där hon valde att somna nästan innan vi lämnat parkeringen. Vi åkte till Flügger för att köpa mer färg, men där visade det sig vara kinkigt idag (störde nog i lunchrasten) och den färgen vi skulle ha kunde tydligen blandas på massor med vis, så det var bara att åka hem å hämta den gamla burken. Vi åt lunch och svängde tillbaka till Flügger på vägen hem till Fossing, Calle, Elliot å Tristan. På vägen inköptes också en doppresent till Tristan, en tennlarv-sparbössa (jättesöt). Eftersom vi inte kan vara med på dopet så fick de den idag istället.

Vi fikade och snackade skit en lång stund. Molly myste och klappade Tristan försiktigt, lustigt med att barn vet när de är äldre.... för Molly å Tristan är ju jämnstora vad gäller vikt och längd;) Molly passade på att mumsa i sig en hel del av Calles kladdkaka med hallon. Hon satt i hans knä och såg mycket förnärmad ut var gång han tog en bit till sig själv. På vägen hem somnade hon i bilen, men vaknade när vi kom hem, och har levt på sockerkicken fram till nu (21.oo). Vi har övat på att gå av och till hela dagen, och det blir mer och mer intressant att gå även till andra saker än mamma och pappa. Hihi helt apropå så viker hon av mot en leksak istället;)

Molly är allt rolig vid nattningarna som numera fungerat så att L och Molly lägger sig i ett mörkt rum med lite leksaker, är fröken redo för att sova så klättrar hon upp å ner för sängen... hämtar leksaker och kastar ner dem och hämtar dem igen. L ligger tyst i sängen och finns bara till, ja om det inte är så att fröken ska göra något tokigt;) Sen provar Molly också flera olika sovställningar innan hon ofta inom en halvtimma somnar. Igår somnade hon liggande på rygg med överkroppen och huvudet över L:s mage och idag borrade hon in sig i L:s armhåla liggandes på mage... Ja det är inte lätt vi andra har ju haft några års övning för att hitta våra favoritställningar och vi får väl hoppas att Molly hittar sina så att hon inte behöver L:s eller min hjälp till att somna.
Är Molly inte trött och redo för att sova så gråter hon....

Uppdatering Molly; Fröken visar tydligt att hon vet att saker existerar trots att de inte syns.. vi gömde en pappersrulle under pottan som hon genast plockade fram. Fröken har varit lite kinkig vad gäller bajsandet på potta eller toaletten... hon har kissat men gjort ner sig i blöjan några dagar !! Iof trevligt att hon kissar på pottan men det vore ju trevligt med båda delarna;) Molly har dock skött sig sitt på toaletten idag, hoppas bara att det håller i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar